Hoi, ik ben Eline

Geboren in de lente van 1989 en rasechte ram uit Stabroek! Ik heb samen met mijn vriend Joeri 2 prachtige zoontjes; Lex (°03/2018) & Axl (°08/2020).

Mijn hele jeugd heb ik geturnd. Gewicht en uiterlijk waren hier constant een issue. Ik was altijd ‘de dikste’ (terwijl ik een perfect gemiddeld gewicht had) en kreeg hier regelmatig kwetsende opmerkingen over. Op mijn 14 begon ik er wat ongelukkig door te worden, en besloot te starten met dieetbegeleiding en looptraining, bovenop mijn 10 uren turnen per week.

Het dieet dat mij werd opgelegd, was een echte straf. Al het “lekkers” werd ontzegd. Ik moest alles opschrijven en de fouten werden met rood aangeduid. Ik werd om de zoveel tijd gemeten, en elke week op de weegschaal.

Na een jaar ongeveer besloot ik ermee te stoppen; ik was maar een paar kilo afgevallen, het kostte mij zoveel moeite én geld, dat het dat niet langer waard was. En van het schaamtegevoel nog maar gezwegen.

Toen kwam bij mij de klik: hier wil ik later iets in doen! 

Ik wil mensen dit niet laten meemaken, ik wil laten zien dat het anders kan!

Tussen mijn 2 zwangerschappen in voelde ik mij op mijn best! En toen werd ik mij bewust van een levensbelangrijke les: je moet niet afzien, en je te pletter sporten! Je wordt vanzelf slank en gezond, als je gelukkig bent! 

Dit klinkt misschien kort door de bocht, maar het is echt de fundamentele basis!

Het heeft mij redelijk lang geduurd om mijn tweede zwangerschap en bevalling te verwerken. Deze was een heel pak zwaarder dan de eerste, en ik heb heel dicht bij vreselijke scenario’s gestaan. Zowel voor mij als voor ons zoontje had het helemaal anders kunnen aflopen…

Ook de revalidatie van de tweede bevalling was zwaarder – keizersnede versus natuurlijke bevalling. Maar vanaf het moment dat ik mocht, begon ik – net zoals bij de eerste bevalling – met postnatale oefeningen bij de kinesist. Na 6 weken begon ik terug te werken en kreeg de complimenten als “Aan jou zie je niet dat je pas bevallen bent” en “Je ziet er beter uit voordien!”. Dit met een serieuze ‘blubberbuik’ en wallen door slaapgebrek. Opnieuw kwam het besef; gelukkig zijn laat je stralen! 

En dat is nu net wat ik jou wil overbrengen!

Waarom zou je alleen verder blijven ploeteren?

Ben jij van het gedacht “Ik kom omdat het moet van de dokter” of “Ik wil een snelle, gemakkelijke oplossing” dan vrees ik dat ik je niet veel zal kunnen bijbrengen. Heb je het idee “Jaaa, ik ga ervoor! Het gaat me moeite kosten, maar dat is het me waard!”? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! 

Ik kan je niet ‘overnight’ je droomlichaam geven. Maar ik kan je wel de tools aanreiken, en mijn enthousiasme overbrengen, zodat je jouw doelen kan behalen! 

De afgelopen jaren zag ik honderden mensen passeren. Allemaal met een ander verhaal, allemaal een andere rugzak van diëten. Zoveel mensen die al jaren van het ene dieet in het andere sukkelen. Meestal op zichzelf, gebaseerd op de informatie die ze krijgen vanuit de media. Op den duur hebben ze zoveel tips opgepikt, dat ze alles bij elkaar gooien en er een eigen – meestal nog strengere – versie van ontwikkeld hebben. Elke keer opnieuw zijn ze gestart met diëten, telkens met meer moeite. En de jojo begon draaien… Het is NU het moment om te beseffen dat je het niet alleen kan. En dat is geen schande! Dat betuigt juist van héél veel zelfkennis en moed! 

Door zelf zelfstandige mama te zijn met een partner in shiften weet ik maar al te goed dat het niet gemakkelijk is. Alle dagen slaatjes maken, tijd nemen voor elke maaltijd, alle dagen verse gerechten bereiden, … Daarnaast zijn ook de struggles van het mama-zijn, zijn mij niet onbekend. En als je denkt dat ik één van de gelukkigen ben die naar niets moet kijken, guess again!Toen ik in 2014 de diagnose van de Ziekte Van Crohn kreeg – en daarvoor een cortisonekuur moest volgen – veranderde mijn kijk op eten en diëten volledig. 

Ik kwam op 8 weken tijd evenveel kilo bij, en wilde die er natuurlijk zo snel mogelijk terug af. Ik startte voor mezelf een proteïnedieet op, volgde dit heel strikt en mijn gewicht zakte terug. Het waren harde weken, want ik at wéken geen brood, aardappelen, pasta, …

Maar…

Toen ik daarna terug gewoon wilde eten
- met mijn kennis als diëtiste was dat geen probleem -
viel ik achterover van het resultaat!

 

De kilo’s waarvoor ik zo had afgezien kwamen er gewoon vlotjes terug bij! Toen besefte ik hoe moeilijk het is om levenslang op dieet te moeten zijn. En besefte ik dat dit anders moest kunnen! Ik richtte mij op andere inzichten en paste deze ook zelf toe. En dit wierp zijn vruchten onmiddellijk af! 

Niet meer afzien, geen eetbuien meer
en eindelijk frietjes kunnen eten zonder schuldgevoel achteraf!

 Sinds ik zelf mama geworden ben, besef ik meer dan ooit dat theorie en praktijk niet altijd gelijk lopen. Ik ben op zoek gegaan naar de meest haalbare manier om mijn eigen eetpatroon en gewicht onder controle te krijgen, en dat lukt mij! 

Deze kennis – en daarnaast mijn ervaring van 10 jaar werken als erkend diëtiste – wil ik heel graag met jou delen!

‘Diëtiste’ is een woord waarmee ik het moeilijk heb. Dit wordt constant gekoppeld aan diëten, wat bij velen nog vast hangt aan afzien. Vandaar veranderde ik mijn titel naar MOM-eetcoach. 

Dus wil jij, net als ik, terug leren genieten van jezelf als fiere mama? Kijk snel wat ik jou kan aanbieden met de MOM.Trajecten!

Deze website gebruikt cookies. Af en toe genieten van een lekker koekje moet kunnen, toch?