Hoi, ik ben Eline

Geboren in de lente van 1989 en rasechte ram uit Stabroek! Ik heb samen met mijn vriend Joeri van 2 prachtige zoontjes; Lex (°03/2018) & Axl (°08/2020).

In 2010 studeerde ik af als Bachelor in Voedings- en dieetkunde.


‘Diëtiste’ is een woord waarmee ik het moeilijk heb. Dit wordt constant gekoppeld aan diëten, wat bij velen nog vasthangt aan afzien. Vandaar veranderde ik mijn titel naar MOM-eetcoach. 

Door zelf zelfstandige mama te zijn met een partner in shiften weet ik maar al te goed dat het niet gemakkelijk is. Alle dagen slaatjes maken, tijd nemen voor elke maaltijd, alle dagen verse gerechten bereiden, … Daarnaast zijn ook de struggles van het mama-zijn, zijn mij niet onbekend. 


Toen ik in 2014 de diagnose van de Ziekte Van Crohn kreeg – en daarvoor een cortisonekuur moest volgen – veranderde mijn kijk op eten en diëten volledig. 

Ik kwam op 8 weken tijd evenveel kilo bij, en wilde die er natuurlijk zo snel mogelijk terug af. Ik startte voor mezelf een proteïnedieet op, volgde dit heel strikt en mijn gewicht zakte terug. Het waren harde weken, want ik at wéken geen brood, aardappelen, pasta, …

Maar…

Toen ik daarna terug gewoon wilde eten
- met mijn kennis als diëtiste was dat geen probleem -
viel ik achterover van het resultaat!


De kilo’s waarvoor ik zo had afgezien kwamen er gewoon vlotjes terug bij! Toen besefte ik hoe moeilijk het is om levenslang op dieet te moeten zijn. En besefte ik dat dit anders moest kunnen! Ik richtte mij op andere inzichten en paste deze ook zelf toe. En dit wierp zijn vruchten onmiddellijk af! 

Niet meer afzien, geen eetbuien meer
en eindelijk frietjes kunnen eten zonder schuldgevoel achteraf!Sinds ik zelf mama geworden ben, besef ik meer dan ooit dat theorie en praktijk niet altijd gelijk lopen. Ik ben op zoek gegaan naar de meest haalbare manier om mijn eigen eetpatroon en gewicht onder controle te krijgen, en dat lukt mij! 

Deze kennis – en daarnaast mijn ervaring van 10 jaar werken als erkend diëtiste – wil ik heel graag met jou delen!

Deze website gebruikt cookies. Af en toe genieten van een lekker koekje moet kunnen, toch?